A kedvezményezett neve: DUAL P SYSTEMS Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Betéti Társaság

A projekt címe: Dual P Systems Bt. fejlesztéseinek támogatása Ebesen

A szerződött támogatás összege: 7 105 000 Ft, azaz hétmillió százötezer forint.

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt rövid ismertetése:

A projekt keretében az alábbi eszközök kerültek beszerzésre, mellyel a 16.10 - Fűrészárugyártás TEÁOR számú tevékenységünk fejlesztése valósul meg.

  • 1 db MH-CKM 2000 Kontakt csiszoló gép.
  • Képzés 1 főre: “Hatékony munkavégzés táblázatkezelő használata”.

A projekt eredményeként javul technológiai felkészültségünk, bővül gépparkunk. A korszerű technológiával rendelkező géppel magasabb szolgáltatási színvonalat érhetünk el elnyerve megrendelőink elismerését. A gépparkunk bővítésével több munkát leszünk képesek elvégezni, így a megrendeléseink száma, ezáltal a vállalkozásunk termelékenysége és versenyképessége növekedni fog. A csiszoló segítségével egy olcsóbb alapanyag megvásárlása során is könnyedén elő tudunk készíteni kevés emberi erőforrás ráfordításával, költséghatékonyan egy drágább minőségű alapanyagot. Igaz egy plusz előkészítő folyamat a csiszolás bekerülne a gyártási láncba, de a ráfordított idő ellenére is költséghatékonyabb lenne a gyártás. Így versenyképes árat vagy több profitot tudunk termelni. Napjainkban egyre inkább elfogadott tendencia, hogy az automata szakipari gépek kerülnek előtérbe a gyorsaság, hatékonyság, költségmegtakarítás miatt.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.02.28.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-06805

A kedvezményezett neve: DUAL P SYSTEMS Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Bt. A fejlesztés tárgya, célja: 74.90 - M.n.s. egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenység.

A projekt keretében az energiahatékonyság növelése érdekében a következő fejlesztésekre kerül sor:

  1. Tető, aljzat és homlokzat utólagos hőszigetelése
  2. Nyílászárók cseréje
  3. Világítási rendszer korszerűsítése
  4. Hűtési-fűtési, valamint használati melegvíz rendszer korszerűsítése
  5. Levegő-víz hőszivattyú rendszer létesítése
  6. Napelemes rendszer telepítése.

A szerződött támogatás összege: 29 458 923,- Ft, azaz huszonkilencmillió-négyszázötvennyolcezer kilencszázhuszonhárom forint.

A támogatás mértéke: 55%.

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt tárgyát képező épületenergetikai fejlesztés révén korszerűsítésre kerül az Ebesi telephelyünkön, külterület 011/113. alatti ingatlanon található asztalos műhely került kialakításra. Az épületben 3x16A áram található, melynek bővítése az EON-nál megtörtént. A gép parkunk kényelmesen elfér. A csarnok nagyobb átalakításon esett át. A fejlesztés során új szigetelt aljzatbetont kapott, mely elbírja a gép állományunkat. A vasalt aljzatbeton ezen gépek működését, rázkódását figyelembe véve került elkészítésre. A gépek működéséhez szükséges minimum hőmérséklet 15 C fok. Ezen hőmérséklet biztosításáról gondoskodik a hűtő-fűtő hőszivattyús rendszer, melynek további feladata a pára egyenletes szinten tartása, hogy a gyártás során a fa kezelés előtt ne szívja meg magát nedvességgel, mert száradás során teljesen eldeformálja a készterméket. A használati melegvizet új forróvíztároló biztosítja, egy levegő/víz hőszivattyú előnykapcsolásával. A gép parkunk nagyságából adódóan és a kialakított fenti rendszer működtetéséhez rengeteg áramra van szükségünk, melyet a napelem rendszer teszi számunkra gazdaságosabbá. Az energia felhasználásunk fedezésére volt szükséges a világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása. Modern kapcsolószekrény kialakítása szükséges biztonsági védőbiztosítékokkal. Éjszaki kört is kialakítottunk, ami ezáltal még gazdaságosabbá teszi az üzemeltetést. Új kábelrendező tálcák segítségével újravezetékeltük az épület teljes területét. Az új almatúrákba LED világítás biztosítja a szükséges fény mennyiséget. A gépek felett pedig a jó látási viszonyok biztosításához, megdupláztuk az almatúrákat.

A projekt befejezési dátuma: 2022. április 27.

DUAL P SYSTEMS Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Bt.
GINOP-4.1.4-19-2020-03539

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-03539